Allsvenskan 2014

Vi har tidigare skrivit om Fotbolls-VM 2014, som vi alla självklart längtar och ser framemot. Däremot blir det inte så spännande för Svenskarna, eftersom vi inte tog oss vidare från gruppspelet. Så här skrev vi om saken i det inlägget:

Och tänk vad trevligt om man kunde följa upp det här inlägget med att skriva att Sverige ska vara med i VM också, men som ni säkert vet är det inte så den här gången. Sverige gick inte vidare i gruppspelen, och därmed blir vi utan chans att vinna eller ens spela.

Och nog var det deppigt efter att vi förstått att chansen att få spela med resten av världen uteblev, men nu är det färdigdeppat. Istället gäller det att blicka framåt för vad som händer i Sveriges största sport, nämligen allsvenskan 2014. Det kommer helt klart att bli ett spännande år, och i slutet av 2013 släpptes spelschemat så redan nu kan man börja planera sitt liv efter matcherna. Omgången ett börjar 2014-03-30, alltså om drygt en månad. De första matcherna är mellan Helsinborg och Djurgrården samt Malmö FF och Falkenberg. Och sedan rullar det på i 30 omgångar tills man kan se vilka som tar hem guldet. Förra året vann ju

som ni säkerligen vet Malmö FF, och guldstriden var mer än spännande att följa. I toppstriden slogs Malmö mot AIK som kom tvåa och Göteborg som kom trea, och det är inte omöjligt att dessa lag kommer att befinna sig i topp även detta år. De är guldtippade allihopa, men vem som står med bucklan i slutet av året kan ingen förutspå med säkerhet.

Kampen mot huliganerna

Men det blir som sagt ett spännande år i allsvenskan. Förra året var det också mycket prat om huliganerna och deras beteende på arenorna. Det är något som ofta kommer upp när det handlar om fotboll, vilket helt klart är mycket sorgligt. Man ska alltid komma ihåg att det är ett fåtal personer som förstör matcherna genom att slänga in saker på plan och tända bengaler, men trots att det bara är ett fåtal blir klubben som huliganerna hejar på straffade. Detta för att det är klubbens ansvar att se till så säkerheten på arenan är hög, och om den inte är det och huliganer tar sig in slutar det lätt i att matcher blir stoppade eller till och med avslutade. Förhoppningsvis kommer det att vara mindre fokus på det här under 2014, men dessvärre är det mest troligt inte så.

Viktigt att visa sitt stöd

Vi hoppas självklart att du är lika exalterad för årets allsvenskan som vi är, och framför allt lägger lite extra fokus på den snarare än det faktum att Sverige inte deltar i VM. Fotboll i Sverige är en stor sport, och vi må kanske inte vara bäst i världen eller ha en av de bästa ligor – men intresset är högt och det är härligt att se hur fans engagerar sig för sporten och deras lag. Publiksiffra i år vann AIK, och om du hejar på ett annat lag är det upp till dig som supporter att se till så att ni blir de som vinner ligans publiksiffra!