Massagen allt mer viktig

När det handlar om idrott så har man fått ett mer intresse för massage. Ett intresse som varit allmänt för just massage har visat sig i dess betydelse på arbetsplatser och främst i idrottssammanhang. Just sportskador och onda nackar från sittandet vid ett skrivbord och liknande. Många skador har uppstått som vi inte tidigare haft och handlar mycket om just axlar och nacke, i sportsammanhang är det svaga knän och ben som måste lindas, även rygg har blivit stort.

Massage är allt mer ett allmänt intresse och inte bara en njutning för den som vill slappna av. Det har blivit ett skönt nödvändigt måste som hjälper oss med onda leder och muskler. Det har blivit en del av vårt välmående och antalet massageterapeuter ökar också. En ingångsport för massage är också idrotten, träning som kan ge oss smärtor i olika delar, leder och muskel är det som ofta måste behandlas med en djupgående massage. Detta kallas också för idrottsmassage och är som sagt en mer inriktad massage, någon som fick sin start inom massagen är Katarina Karlsson:

För Katarina Karlsson blev idrotten vägen in i yrket. Hon har spelat mycket tennis och bowling. Träning och tävling var en viktig del av livet. Hon gick kurser i massage och tejpning hos Skånes idrottsförbund och såg en möjlighet till ett intressant jobb

– Förhoppningen var att jag skulle hålla kvar idrotten på något sätt.(Läs mer om Katarina här)

Massageterapeuter är något som verkligen behövs och främst inom idrotten, men även för de mer stela nackar, onda ryggar och ömmande leder. Arbetande som sitter mycket drar ofta på sig just dessa ömma axlar och därför har det börjat ingå i friskvården att få behandling när man önskar. Andra saker som man erbjuder är möjligheter att ändra sin arbetsställning till det bättre. Åtminstone så finns det möjlighet till att kräva detta om skador uppstår av arbetsställningen, det är en del av arbetsmiljön.